Hvordan det gerne må se ud i morgen .......


IMG_1843jpg

Marts 2020

Den forgangne vinter har været brugt på at planlægge den kommende sæson. Jeg har været heldig at få lov til at oprette fem bigårde - tre i Hellerup (to på Gardes allé og en på Hambros allé) og to i Hillerød (en på mit arbejde og en hos en et kursus- og konferencecenter). Min bigård i Drøsselbjerg nedlægges for nu. De tre bigårde i Hellerup får hver to familier og de to bigårde i Hillerød får hver tre familier. 
Bigården på mit arbejde kommer til at være i en lille bigårdsindhegning med flethegn omkring og den bliver del at et naturområde som bliver oprettet ved at man omdanner et 16.000 kvadratmeter areal fra græsplæne til vilde blomster. Arealet vil blive lavet således der kommer en sti der snor sig gennem arealet og forbi bigården. Bigården er placeret således der er nem adgang til af- og pålæsning til bil.
På kursus- og konferencecentret kommer bierne til at stå således de kan ses indefra stedet fællesarealer og i nærheden af en udendørs bålplads. Stedet har valgt at have bierne i trugstader, hvilket vil være en ny måde for mig at have med bier at gøre. Det ser jeg frem til. En del af den honning der bliver produceret på dette sted vil blive aftappet på deres egen glastype og solgt i deres lille butik, hvor der i forvejen sælges andre varer som hjemmelavet syltetøj og saft.
Alle fem bigårde vil blev igangsat i midten af april 2020.

September 2019

Planen er at jeg gerne vil udnytte hele blomstersæssonen lige fra de første spæde krokusser på plænen i Øregårdsparken skyder frem i marts/april, til rapsmarkenes flor i juni efterfulgt af hvidtjørnen i de levende hegn på Vestsjælland i juli og til lindetræerne på Hambros allé i Hellerup er afblomstret og endda gerne en lille måned mere af blomsterne i haverne omkring Gardes allé, til at trække masser af dejlig honning hjem - desværre er lyngen i Vestjylland for langt væk til at jeg kan få glæde af den også.
For at realisere min plan, er jeg igang med at få arrangeret at jeg kan have bistader med familier stående i et par haver på Gardes allé og Hambros allé samt hos min arbjedsgiver, hvor vi følger i sporet af mange andre virksomheder og pløjer græsarealerne op og sår vilde blomster. Det vil betyde at jeg i 2020 vil have 10 - 12 familier igang, hvilket forhåbentlig betyder at der bliver masser af honning at høste og sælge.