Hvordan det hele startede...


Honning har helt fra barnsben været noget jeg har holdt utrolig meget af. Så meget at jeg altid gerne ville have mine egne bier og dermed istand til at høste, forarbejde og ikke mindst nyde mit eget honning. 


Honning var som udgangspunkt  ikke noget der var del af den daglige husholdning i mit barndomshjem og skulle der endelig have sneget sig et glas eller bæger ind, blev det rent faktisk hurtigt fortæret - min far var mindst ligeså stor en honningelsker som jeg var og stadig er. Jeg kan stadig se for mig når han tog en spiseskefuld honning og så gik han med det i munden som vi andre går med et bolsje. Om vinteren når forkølelsen havde sat sig blev honningglasset også hevet frem til at forsyne den brændvarme kop mælk med en stor klat honning. Når onkel Johannes kom forbi på besøg, så havde han altid et glas honning med fra sin egen bigård - jeg fik desværre aldrig set hans bigård.


Som tiden er gået og man selv er blevet herrer over hvornår og hvor meget honning man ville købe, så kommer jeg aldrig hjem efter en tur ud i det danske land eller fra en rejse ud i den store verden uden at have mindst et glas honning med hjem. 


I sommeren 2018 havde jeg fornøjelsen at løbe North Sea Beach Marathon i Hvide Sande - byen, hvor jeg også kom på besøg som barn og ung, hos min moster, onkel, fætre og kusiner. I forbindelse med Vesterhavs løbet havde mine fætre og kusiner arrangeret et lille fætter/kusine-komsammen efter alt for mange år uden vi sidst havde set hinanden. Her viste det sig, at den ene af mine fætre rent faktisk var biavler - Nørå honning. Det var startskudet til at jeg fik blod på tanden til at få min egen bigård.


I marts 2019 fik jeg etableret min bigård bestående af tre familier. Starten blev supporteret med stor og ubeskrivelig hjælp fra min fætter som, jeg løbende konsulterede undervejs og stadig gør. Ligeledes tog jeg et begynderkursus i biavl i Hørsholm biavlerforening som jeg fulgte hen gennem foråret . Der er meget at lære og jeg må sande min fætters ord - du lærer af dine fejl. Så hvis ikke der laves fejl, lærer jeg ikke noget. Og jo der laves både store og små fejl og hold da op, hvor der læres.